Top
 

Om ACE Denmark

Baggrund for Aeronautical
Center of Excellence –

ACE Denmark

Danmarks kampfly skal operere fra Flyvestation Skrydstrup. Det gælder både de nuværende F-16 fly og de kommende Joint Strike Fighter F-35

Baggrund for ACE Denmark

Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre indgik den 9. juni 2016 en aftale om anskaffelse af nye kampfly til erstatning for de nuværende F-16 fly.

Partierne er enige om, at de danske kampfly fortsat skal operere fra Flyvestation Skrydstrup, der skal ombygges og klargøres til at modtage F-35, Joint Strike Fighter kampflyene.

Den beslutning underbygger Haderslev Kommunes vision om, sammen med forsvaret, forsvarsvirksomheder og politiske samarbejdspartnere, at skabe rammerne for et banebrydende industrisamarbejde i form af en klyngedannelse om flyvedligeholdelse på Skrydstrup Lufthavn af primært militære, men også civile fly.
Flyvedligeholdelsesområdet har international rækkevidde, derfor benævnes industrisamarbejdet Aeronautical Center of Excellence Denmark – ACE Denmark.

Faciliteter

ACE Denmark placeres i forbindelse med Flyvestation Skrydstrup, hvor der kan frigøres faciliteter og bygninger i forbindelse med de etablissementstilpasninger, der skal ske som følge af implementering af nye kampfly og den nye status som NATO Core Airbase.

Organisation:

ACE Denmark er etableret som en forening med begrænset ansvar, der fungerer som “paraplyorganisation” for medlemsvirksomhederne.